Tenis
0

De Brito: 'Neću prestati vikati'

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Mlada portugalska teniserka Michelle Larcher De Brito (16), koju su mnoge kolegice posljednjih sedmica uzele na zub zbog preglasnog vikanja prilikom udaranja loptice, poručila je da nema namjeru odustati od svoje navike.

Portugalska tinejdžerka u ponedjeljak je u 1. kolu Wimbledona lako savladala Čehinju Klaru Zakopalovu i tom je prilikom bila neobično tiha. No, ako uslijede teži mečevi, kaže, neće se ustručavati biti glasna.

  • Niko mi ne može reći da prestanem vikati. Ako me žele kazniti, samo neka izvole. Radije ću prihvatiti kaznu nego izgubiti meč jer nisam smjela vikati – kazala je De Brito.

Djevojka koja tenisko znanje stiče na akademiji Nicka Bollettierija na Floridi ne obazire se ni na proteste legendarne Martine Navratilove protiv urlanja na terenu.

  • Ovdje sam samo zbog sebe. Ovdje sam da igram i pobjeđujem. Oni kojima se ne sviđa moje vikanje uvijek mogu otići – jasna je Portugalka.

O mlađahnoj teniserki i sličnima oglasio se i nekadašnji vimbldonski pobjednik Michael Stich, koji je na pitanje kako ih utišati za Mail On Sunday izjavio:

  • Možete ih jedino ubiti!

Kasnije je za Bild izjavio kako je to bila samo šala.