Tenis
0

Davidenko traži izvinjenje

FENA
Najbolje rangirani ruski treniser Nikolaj Davidenko, koga je nedavno Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) oslobodilo optužbi za namještanje mečeva, izjavio je da od čelnika ATP očekuje barem izvinjenje za štetu koja mu je nanijta u proteklih godinu dana, preneli su danas ruski mediji.

"Zadovoljan sam što je istraga povodom navodnog namještanja mečeva dokazala moju nevinost. Nadam se da se moje ime više neće povlačiti po novinama u tom kontekstu", rekao je Davidenko.

Prvi reket Rusije naglasio je da i pored "oslobađajuće presude" nije potpuno zadovoljan epilogom istrage.

"Imam osjećaj kao da je još nešto ostalo nedorečeno. Moji advokati su i dalje angažovani na ovom slučaju", rekao je Davidenko. Ruski teniser je naglasio da očekuje "javno izvinjenje" čelnika ATP.

"Posljednjih godinu dana bio sam pod konstantnim pritiskom, a do dan danas niko mi se za to nije izvinio. Istraga jeste završena u moju korist, ali to mi nije dovoljno", poručio je Davidenko.

Prve sumnje za korupciju protiv Davidenka pojavile su se augusta prošle godine, kada je ruski teniser optužen da je namjerno izgubio meč protiv Argentinca Martina Vassalla Arguella.