ATP finale
0

Davidenko pobjedom protiv Söderlinga u polufinale

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ruski teniser Nikolaj Davidenko posljednji je polufinalist ATP finala, završnog turnira najbolje svjetske osmorice, koji se igra u londonskoj O2 Areni.

Novaku Đokoviću tako nije pomogla ranija pobjeda protiv Rafaela Nadala, nakon Davidenkova slavlja protiv Robina Söderlinga (7-6(4), 4-6, 6-3) ostao je na trećem mjestu skupine B.

Ruskom je teniseru u večernjem meču u petak, u posljednjem kolu natjecanja po skupinama, trebala pobjeda protiv dosad neporaženog Söderlinga i došao je do nje. U prvom setu nije bilo obrata, a tie-break je bolje odradio Davidenko.

Prvi se break dogodio tek u devetom gemu drugog seta. Söderling je poveo s 5-4 i u sljedećem gemu zadržao svoj servis i odveo meč u treći set. Odlučujući se trenutak dogodio u šestom gemu kada je Rus napravio break za 4-2 i mirno priveo set i meč kraju i osigurao piolufinale. Četvrta mu je to pobjeda u desetom meču protiv Söderlinga.

Šveđaninu ostaje utjeha da je osvojio prvo mjesto u skupini i na taj način izbjegao prvog tenisača svijeta Rogera Federera. Davidenko, pak, neće imati previše odmora jer ga već u subotnjem dnevnom terminu čeka sudar protiv švicarskog genijalca. Söderling i Juan Martin del Potro svoju će ulaznicu za polufinale loviti navečer.

ATP finale, skupina B, 3. kolo:

Đoković – Nadal 7-6(5), 6-3 Davidenko – Söderling 7-6(4), 4-6, 6-3

Poredak: 1. Söderling 2-1 (razlika u setovima 5-2), 2. Davidenko 2-1 (5-3), 3. Đoković 2-1 (4-3), 4. Nadal 0-3 (0-6)

Parovi polufinala (subota):

Federer – Davidenko Söderling – Del Potro