ATP finale
0

Davidenko eliminisao Nadala

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Ni u drugom pokušaju na turniru ATP finala u londonskoj O2 Areni drugi teniser svijeta Rafael Nadal nije uspio savladati svog suparnika, što znači i da je izgubio svaku šansu za prolazak grupe.

Nakon što ga je s dva puta po 6-4 prvoga dana završnog turnira osmorice najboljih savladao Robin Söderling, ljevoruki Španac pao je u dva seta (6-1, 7-6(4)) i od Rusa Nikolaja Davidenka koji je došao do četvrte pobjede u osmom ogledu karijere protiv Nadala.

Da nije u reprezentativnoj formi Nadal je ponovno potvrdio razočaravši pritom svoje navijače. Od kada je poražen u finalu ATP turnira u Madridu (17. maja) Španac u pravilu gubi od igrača iz Top 10 društva. Bio mu je ovo deveti ogled s nekima od njih, a nakon njega omjer pobjeda i poraza pogoršao je na 1-8.

Davidenko je bio kudikamo opasniji na terenu, a pogotovo se to vidjelo u prvome setu u kojem je Nadal slabo reagirao na svoj drugi servis (bez poena, 0/5) i u kojem nije odbranio niti jednu od Rusu ponuđene dvije break-lopte.

Drugi set pokazao je ozbiljniju igru Španca koji je pri 5-4 za Davidenka uspio oduzeti servis suparniku koji je servirao za meč, a potom to još jednom ponoviti kod 6-5 za Rusa. Ipak, snage za konačan preokret u tie-breaku nije uspio ostvariti.

Teniserima u grupi B preostalo je odigrati po još jedan susret. Sastaju se Nadal i Đoković, te Söderling i Davidenko.

ATP finale, grupa B, 2. kolo:

Davidenko - Nadal 6-1, 7-6(4) Söderling - Đoković 7-6(5), 6-1

Redoslijed: 1. Söderling 2-0 (4-0 u setovima), 2. Davidenko 1-1 (3-2), 2. Đoković 1-1 (2-3), 3. Nadal 0-2 (0-4)