Tenis
4

Danas žrijeb za ITF turnir BH Telecom Sarajevo Open 2015

Klix.ba
Žrijeb mečeva za međunarodni teniski turnir BH Telecom Sarajevo Open 2015 bit će obavljen danas od 16 do 18 sati na terenima Tenis Head Akademije u sportskom kompleksu Koševu gdje će se i igrati mečevi od 7. do 14.juna.

Za ovaj ITF turnir u organizaciji Tenis Head akademije Sarajevo“ prijavljeno je više od 70 tenisera iz 20 zemalja. Prvi nositelj turnira je njemački teniser Nils Langer (ATP 259), boje Bosne i Hercegovine će braniti Nerman Fatić i Aziz Kijametović, a još nekoliko naših mladih tenisera pokušat će kroz kvalifikacije da izbore učešće u glavnom turniru.

BH Telecom Sarajevo Open 2015 se igra u okviru ITF Tour-a u sklopu serije profesionalnih teniskih turnira koji se održavaju širom svijeta u organizaciji Međunarodne teniske federacije. Poeni osvojeni na ITF turnirima boduju se na ATP rang listi, a cilj im je da omoguće mladim teniserima napredak ka ATP Challenger Tour-u i, na kraju, nastupe na ATP World Tour-u. Gotovo svaki profesionalni igrač je proveo određeno vrijeme na ITF Tour-u nakon okončanja juniorske karijere.

Prvi kvalifikacioni meč BH Telecom Sarajevo Open 2015 na rasporedu je u nedjelju 7. juna u 10 sati, a po završetku kvalifikacija bit će upriličena svečanost otvaranja glavnog turnira u utorak 9. juna u 20 sati. Finalni meč zakazan je za 14. juna u 15 sati.

Ulaz na sve mečeve je slobodan, a novosti i rezultate možete pratiti na zvaničnoj Facebook stranici turnira.