Početak u 10 sati
2.2k

Danas otvaranje teniskog kompleksa u Visokom, Đoković glavna zvijezda

E. B.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Danas će Arheološki park "Ravne 2" biti teniski centar regije, a glavna zvijezda svečanog otvaranja Regionalnog centra za pripreme vrhunskih tenisera će biti Novak Đoković.

Radovi na teniskim terenima sa tvrdom podlogom i šljakom završeni su jučer, a današnji cjelodnevni program počinje u 10 sati mečevima kadetskih reprezentacija do 12 godina između Italije i Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije te Hrvatske i Sjeverne Makedonije.

U 15 sati planirana je promocija pjesme Gorana Karana "Moja ostavština je ljubav", a sat vremena kasnije počinje centralni događaj - egzibicioni mečevi ponajboljih tenisera iz regiona.

Tako će se na terenu sastati Novak Đoković koji je prije nekoliko dana osvojio Wimbledon i Ivan Dodig, te Aljaž Bedene i Aldin Šetkić. Program će zatvoriti meč dublova u kojem će Đoković i Šetkić igrati protiv Bedenea i Dodiga.

Događaj će direktno prenositi Sport Klub, a program u Visokom se nastavlja sutra kada će centralne figure biti slavni košarkaši Jusuf Nurkić, Mirza Teletović i Džanan Musa.