Šampioni na okupu
214

Dan za pamćenje na Wimbledonu: Spektakularni Federer zasjenio sve i dao veliko obećanje

D. P.
Nevjerovatno emotivan trenutak (Foto: Screenshot)
Nevjerovatno emotivan trenutak (Foto: Screenshot)
Organizatori Wimbledona danas su priredili spektakularnu ceremoniju kojom su obilježili 100 godina Centralnog terena u All England Clubu, a dolazak Rogera Federera privukao je najviše pažnje.

Wimbledon, nezvanično svjetsko prvenstvo u tenisu, prvi i najugledniji turnir, igra se još od 1877. godine, a Centralni teren ove godine proslavlja 100. rođendan.

Tom prilikom za danas je zakazana posebna ceremonija na kojoj su se pojavili veliki šampioni Wimbledona. Očekivano, najviše pažnje privukao je dolazak Rogera Federera.

Cilj organizatora Wimbledona bio je skrenuti pažnju na ovu veliku godišnjicu i prisjetiti se sjajnih momenata koji su se dogodili na Centralnom terenu. Organizatori su pozvali najveće šampione Wimbledona, naravno one koji su još s nama, a najveće ovacije navijača privukao je Roger Federer.

Iako su i ostali veliki šampioni dobili ovacije i pozdrave, Federer je predstavljen kao "najveći na ovom turniru svih vremena" s osam osvojenih titula upravo na Centralnom terenu. Njegov spektakularni izlazak i najavu nije potrebno posebno komentarisati, a i po reakciji kolega šampiona evidentno je koliko nedostaje u All England Clubu pošto ove sezone ne igra zbog povrede.

Federer je posebno oduševio navijače velikim obećanjem. Najavio je povratak na Wimbledon te je poručio da će zaigrati makar još jednom, iako svi očekuju da je završio karijeru i da više tenisa od njega nećemo gledati.

🏆 Champions 🏆

Posted by Wimbledon on Sunday, July 3, 2022

Uz Federera, prisutna je bila sama "krema" svjetskog tenisa. Novak Đoković, Rafael Nadal, John McEnroe, Andy Murray, Goran Ivanišević...

Velikani poput Serene Williams, Martine Navratilove, Ivana Lendla, Petea Samprasa nisu mogli prisustvovati danas.