1. kolo
176

Damir Džumhur prokockao veliku prednost protiv Pabla Cuevasa i ispao sa Wimbledona

E. B.
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Damir Džumhur je već u prvom kolu završio takmičenje na Wimbledonu izgubivši od Pabla Cuevasa rezultatom 3:2 u setovima.

U prvom setu viđen je jedan break kojeg je napravio Džumhur u sedmom gemu i rutinski priveo set kraju rezultatom 6:4.

Damir je sjajno otvorio drugi set, stigao je do breaka u trećem gemu, a potom i u sedmom i poveo je sa 5:2. No, umjesto da mirno privede set kraju i povede sa velikih 2:0, Džumhur je dozvolio Cuevasu da napravi dva breaka i izbori se za tie-break. U 13. gemu drugog seta Urugvajac je iskoristio psihološku prednost i poravnao na 1:1 rezultatom 7:6(8).

Džumhur nije napravio istu grešku u trećem setu nakon što je također došao do prednosti od 5:2, te je ovaj put rutinski priveo set kraju i poveo sa 2:1 rezultatom 6:2.

Cuevas je napravio break u prvom i trećem gemu četvrtog seta, te nije dopustio iznenađenje i izjednačio je na 2:2 u setovima rezultatom 6:4.

U petom setu Džumhur je odigrao veoma loše, Urugvajac je napravio dva breaka i set, a samim tim i meč riješio u svoju korist rezultatom 6:2.

U drugom kolu Cuevas će igrati protiv Jirija Veselog koji je napravio veliko iznenađenje i savladao Alexandera Zvereva rezultatom 3:2 u setovima.