Napustio teren
420

Damir Džumhur diskvalifikovan s turnira u Meksiku zbog svađe sa sudijom

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bh. teniser Damir Džumhur diskvalifikovan je s ATP turnira u meksičkom Acapulcu nakon sukoba sa sudijom.
Džumhur je igrao protiv nizozemskog tenisera Botica van De Zandschulpa koji je 149. igrač svijeta, a susret je prekinut krajem prvog seta kada je ovaj Nizozemac imao prednost od 5:4 u gemovima.

Iako trenutno nema previše informacija o tome šta se desilo u Meksiku, teniski novinar Jose Morgado na Twitteru je objavio ovu informaciju, a navodno je naš najbolji teniser izgubio živce zbog jedne odluke sudija i nakon toga je ušao u verbalni sukob s njim.

Tamošnji mediji pišu da je sve počelo nakon diskutabilne odluke linijskog sudije koja je bila u korist igrača iz Nizozemske, a kojim je napravio break i imao je šansu da nakon svog servisa dođe do prednosti u setovima.

Džumhur se navodno nije mogao pomiriti s lošom odlukom sudija i nakon prve opomene nastavio je svađu, nakon čega se pokupio i napustio teren, zbog čega je diskvalifikovan s turnira. U kratkom saopćenju organizatori turnira su napisali da je razlog diskvalifikacije "nesportsko ponašanje".

Podsjećamo, Džumhur se plasirao u polufinale kvalifikacija ATP turnira u meksičkom Acapulcu, nakon što je sa 2:1 u setovima (4:6, 7:6, 6:0) nadigrao Amerikanca Collina Altamirana.