"Lagan" zadatak
11

Damir Džumhur danas protiv 443. igrača svijeta u 2. kolu ATP turnira u Antaliji

K. H.
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas će od 12:30 sati igrati protiv Turčina Altuga Celikbileka (ATP: 443.) u okviru 2. kolu ATP turnira u Antaliji gdje brani titulu osvojenu prošle godine.

Džumhur je u 1. kolu porazio Australca Matthewa Ebdena rezultatom 2:0 u setovima (6:4, 7:5), što je pokazatelj da se oporavio od povrede ramena, a naredni protivnik će mu biti Turčin Altug Celikbilek koji je u prvom kolu bio bolji od Latvijca Ernestsa Gulbisa rezultatom 2:1 u setovima.

Bh. teniser je ranije istakao da u Antaliji želi odigrati što je moguće bolji turnir, kako bi što spremniji dočekao Wimbledon, a ono što je za njega najbitnije jeste činjenica da se oporavio od povrede ramena i da će bez fizičkih problema moći da se suoči sa svojim protivnicima.

Džumhur je ove sezone ostvario rezultate koji su daleko od očekivanja bh. javnosti, ali i njega samog, zbog čega je pao na 63. mjesto ATP liste, a ukoliko ne osvoji turnir u Antaliji, gdje brani 250 bodova, onda bi mogao još više nazadovati.

Ipak, ovo je jedna od prvih sezona u kojima Damir igra na svim turnirima, uključujući ATP turnire i Grand Slamove, što je svakako velika promjena za tenisera i za nadati se da će do kraja sezone popraviti svoju formu te da će što je moguće spremniji dočekati narednu godinu.