Tenis
3

Damir Džumhur bez problema do drugog kola Delray Beacha

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Damir Džumhur se bez problema plasirao u drugo kolo ATP 250 turnira u američkom Delray Beachu.

Naš najbolji teniser je u prvom kolu savladao 95. tenisera svijeta Konstantina Kravčuka sa 2:0 u setovima nakon sat i četiri minute igre,

Džumhur je odmah u drugom gemu prvog seta napravio break i nakon samo 11 minuta igre vodio je sa 3:0. Do kraja seta oba tenisera su zadržala svoje servise i Džumhur je prvi set dobio sa 6:3 nakon samo 26 minuta igre.

Drugi set je počeo identično kao i prvi, no ovaj put do prednosti od 3:0 brzo je stigao Kravčuk. Džumhur je svoj prvi gem osvojio tek nakon 17 minuta igre i smanjio na 3:1, a odmah u narednom gemu pravi i break za 3:2.

Nakon što je bio siguran na svoj servis, napravio je drugi uzastopni break i poveo sa 4:3, ali je Rus odmah uzvratio re-breakom i izjednačio na 4:4.

Ipak, Damir već u narednom gemu pravi novi break i dobija prilikom servisom riješiti meč. To je učinio i drugi set dobio sa 6:4 nakon 37 minuta za prolazak u drugo kolo.

Džumhur će u drugom kolu igrati protiv bolje iz duela Juan Martin Del Potro - Kevin Anderson. Argentinac i Južnoafrikanac će svoj meč igrati večeras od 2 sata iza ponoći.