Tenis
0

Da li će Rafa Nadal prestati sarađivati sa ujakom Tonijem?

Klix.ba
Nakon što je po prvi put u posljednjih deset godina ostao bez osvojenog Grand Slama, sve češće se spominje mogućnost da Rafael Nadal potraži novog trenera

Španski teniser Rafael Nadal nalazi se pred jednom od najvažnijih odluka u svojoj karijeri. Nakon sezone za zaborav krenule su priče kako sjajni teniser treba potražiti novog trenera i tako zamijeniti ujaka Tonija koji ga trenira od prvih Rafinih koraka u svijetu tenisa.

Nadal je trenutno osmi teniser svijeta, a do sada je osvojio 14 Grand Slam naslova.

"Mislim da to trebate pitati Rafaela", poručio je novinarima Toni Nadal nakon pitanja da li će Rafa prestati sarađivati sa njim.

"Tačno je da Rafa ove sezone igra lošije, ali vjerujem da ćete njegov povratak vidjeti uskoro", dodao je Toni, ali je također konstatovao da će promjene biti potrebne ukoliko i naredna sezona bude loša.

Jedan od onih koji su najviše kritizirali Tonija je John McEnroe, nekadašnji najbolji teniser svijeta i peterostruki osvajač Wimbledona. Međutim, postoje i oni koji vjeruju da nema potrebe za promjenom, a jedan od takvih je Novak Đoković: "Ne vidim zašto bi se to desilo. Nadal je jedan od najboljih tenisera svijeta, a to je postao uz Tonija."