Odgovarao fanovima
19

Čuveni hit Bijelog Dugmeta "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo" najdraži Novaku Đokoviću

Piše: K. H.
Srbijanski teniser Novak Đoković odlično je raspoložen u Parizu gdje je pobjedom protiv Damira Džumhura izborio plasman u četvrtfinale, a on je dao niz zanimljivih odgovora u intervju za zvanični Youtube kanal ovog Masters turnira.

Definitivno je najzanimljiviji odgovor Đokovića bio onaj na pitanje koju pjesmu u posljednje vrijeme načešće sluša, a on je rekao da je to bezvremenski hit "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo", čije je stihove nakon toga i otpjevao.

Ipak, odlično raspoloženi Đoković odbio je zapjevati "Champion du monde", ali je Francuskoj čestitao na osvajanju titule prvaka svijeta u nogometu do koje su u julu ove godine stigli u Rusiji.

Na pitanje da li bi više volio biti predsjednik Srbije ili Monte Karla, Đoković je rekao "nijedne u ovom trenutku", a kazao je da je gledao 20 posljednjih mintua Svjetskog prvenstva s obzirom na to da se u isto vrijeme igralo i finale Wimbledona kojeg je osvojio.

Srbijanac je nakon toga imitirao Kyliana Mbappea, a rekao je da mu je trava najdraža podloga na kojoj igra.

Podsjećamo, Đoković je danas porazio Damira Džumhura nakon što mu je najbolji bh. teniser u drugom setu predao meč, a srbijanski teniser će od sljedećeg ponedjeljka opet biti prvi igrač svijeta s obzirom na to da će preteći Rafaela Nadala.