Tenis
5

Cornet izbacila Serenu i spriječila sestrinsko finale u Dubaiju

Totalsport
U finalu WTA turnira u Dubaiju nećemo gledati finale između sestara Williams. Iznenađujuće, u polufinalu je uspješna bila Venus, ali je kiksala Serena.
Alize Cornet
Alize Cornet
Od najbolje je svjetske teniserke bolja bila Francuskinja Alize Cornet sa 6-4, 6-4 poslije jednog sata i 22 minute igre. Tri puta je 26. igračica svijeta napravila break i u četvrtom međusobnom dvoboju protiv Amerikanke došla do prve pobjede. Za Serenu je ovo bio drugi turnir u 2014. godini, a na Australian Openu je, podsjećamo, ispala u osmini finala.

Protiv starije sestre Serena je posljednji je put igrala lani u Charlestonu, a nova se prilika nudila u Dubaiju budući da je Venus u ranijem meču savladala Dankinju Caroline Wozniacki. U dvoboju bivših "jedinica" svjetskog tenisa Venus je slavila sa 6-3, 6-2. Peta joj je to pobjeda u isto toliko mečeva protiv Wozniacki.

Za 33-godišnju Venus, koja je imala puno problema s povredama posljednjih godina, ovo će biti 73. finale u karijeri, a zasad ima 44 puta naslova. Cornet, pak, iza sebe ima tri naslova i isto toliko izgubljenih finala.

Turnir u Dubaiju igra se na tvrdoj podlozi, uz nagradni fond od dva miliona dolara.

WTA Dubai, polufinale:

Cornet - S. Williams (1) 6-4, 6-4 V. Williams - Wozniacki (8) 6-3, 6-2