Tenis
0

Clijsters sljedeće sezone planira oko 16 turnira

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Belgijska teniserka Cim Klijsters, povratnica tenisu i pobjednica ovogodišnjeg US Opena, predočila je svoj plan turnira za sljedeću godinu, koji uključuje nastupe na sva četiri Grand Slam turnira.
  • Nastojat ću smanjiti putovanja, te igrati na turnirima na koje može putovati cijela porodica – najavila je 26-godišnja Clijsters, koja je nedavno na US Openu osvojila naslov pobjednice, iako je u New Yorku igrala tek treći turnir nakon više od dvije godine pauze i rođenja kćerke Jade.

Clijsters će do kraja ove godine odigrati još samo jedan turnir, sljedećeg mjeseca u Luksemburgu. Sljedeću će sezonu započeti u australskom Brisbaneu, gdje će se pripremati za nastup na Australian Openu.

Clijsters planira odigrati oko 16 turnira u 2010. godini, te, dakako, sva četiri Grand Slama. Zasad je u raspored uvrstila 12 turnira na četiri različita kontinenta, a još tri ili četiri će dodati tokom sezone.

  • Za jednu profesionalnu teniserku, to svakako nije puno. Izbacila sam iz svog rasporeda mnoge turnire na kojima sam igrala dok nisam bila majka - dodala je Clijsters koja je osvajanjem US Opena, svog drugog Grand Slam turnira u karijeri (prvi je također osvojila u New Yorku, 2005. godine) osvanula na WTA listi na 19. mjestu, sa samo tri odigrana turnira.