New York
0

Clijsters: Rijetko kad sam bila tako nervozna

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Belgijanska teniserka Kim Clijsters vratila se pobjednički New Yorku. Prije četiri godine je na ovom mjestu osvojila jedinu Grand Slam titulu u karijeri.

Dvije godine i dva mjeseca Clijsters nije igrala tenis, a u međuvremenu je osnovala porodicu, te postala mama. Tenisu se vratila tokom američke turneje, a kulminacija bi trebala biti baš na US Openu.

No, već dosad, u kratkom vremenu, Clijesters se pokazala odličnom. Pobijedila je, naime, već tri teniserke iz kruga dvadeset najboljih (Kuznjecova, Azarenka i Bartoli).

Na premijeri US Opena, na središnjem terenu, Clijsters se zadržala jako rijetko. Vrlo lako je, sa 6-1, 6-1, pobijedila Ukrajinku Viktoriju Kutuzovu, inače 79. igračicu na svijetu.

  • Bila sam malo nervozna. Malo? Rijetko kad sam bila tako nervozna - uz smijeh je komentirala Clijsters i dodala:

  • Ali sam odlično pregrmila sve to. Nije lako ne igrati dugo na ovom čarobnom mjestu i sada se vraćati. Bilo je dobro, zadovoljna sam igrom, sve je štimalo.

Sljedeća suparnica će biti pravi test. Clijesters će igrati protiv 14. nositeljice Francuskinje Marion Bartoli, teniserke koju je pobijedila u prvom meču nakon duge stanke.