Tenis
0

Clijsters: Povratak tenisu sam ozbiljno shvatila

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Belgijanka Kim Clijsters spremna je za povratak vrhunskom tenisu. Još je samo nekoliko dana ostalo do prvog meča 26-godišnje teniserke nakon pauze od dvije godine i dva mjeseca.

Nekadašnja najbolja teniserka na svijetu i pobjednica US Opena 2005. godine posljednji je WTA turnir odigrala u maju 2007. godine, nakon čega se posvetila osnivanju porodice. Udala se, te dobila kćerkicu Jadu.

No, u međuvremenu se zaželjela tenisa, te je mjesecima trenirala kako bi se tokom ovog ljeta vratila tenisu na američkoj turneji.

  • Stvarno sam naporno radila. Ovo nije tek površni povratak, jako ozbiljno sam se posvetila svemu i nadam se da će imati učinka sav moj rad. Moji novi motivi su, možda, čak i veći nego prije - rekla je Clijsters.

Prvi turnir će Clijsters odigrati u Cincinnatiju, koji započinje 10. avgusta. Isto je tako najavila da će nakon toga otputovati u Toronto, a sve bi to trebala biti priprema za US Open. Njena velika prijateljica, također mama Lindsay Davenport (koja trenutno pauzira od tenisa zbog druge trudnoće po redu), je uvjerena da Clijsters može biti jaka kao nekada.

  • Ona opet može osvojiti Grand Slam turnir. Njena sam najveća navijačica - rekla je Davenport.

Inače, trenutno na WTA Touru uspješno igra još jedna mama, Austrijanka Sybille Bammer.