WTA Toronto
0

Clijsters pobijedila, Venus i Kuznjecova ispale

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Amerikanka Venus Williams i Ruskinja Svetlana Kuznjecova, treća i šesta nositeljica velikog WTA turnira u Torontu, poražene su u susretima 2. kola.

Venus Williams, osvajačica 41 WTA turnira u karijeri, nikada nije dobila meč na kanadskom tlu. Ovoga puta savladala ju je Ukrajinka Katerina Bondarenko, 1-6, 7-5, 6-4. Bondarenko je u Torontu prošla kvalifikacije, trenutno se nalazi na 64. mjestu, te je prvi put pobijedila Venus u trećem pokušaju.

  • Nikada nisam imala sreće na ovom turniru, ali za sreću se treba i izboriti. Bondarenko je odjednom počela jako dobro igrati, a ja sam napravila previše grešaka. Očekivala sam da ću dobro igrati i otići daleko na ovom turniru – izjavila je Williams.

Od turnira se oprostila i pobjednica ovogodišnjeg Roland Garrosa Svetlana Kuznjecova. Savladala ju je sve bolja Australka Samantha Stosur 6-4, 6-3.

Belgijanka Kim Clijsters, koja u Torontu igra drugi turnir nakon povratka tenisu, savladala je u 1. kolu kvalifikanticu iz Velike Britanije Elenu Baltachu 6-3, 6-4. Podsjećamo Clijsters se u maju 2007. godine objavila kraj karijere, a vratila se prošle sedmice na WTA turniru u Cincinnatiju. Vratila se sjajno, pobjedama protiv Marion Bartoli, Patty Schnyder i Svetlane Kuznjecove. Zaustavila ju je Dinara Safina u četvrtfinalu.

Clijsters, koja je osvojila turnir u Torontu 2005. godine, za ovogodišnji nastup na Rogers Cupu dobila je pozivnicu organizatora.

  • Još uvijek je preda mnom dugi put koji moram prevaliti da bi se vratila tamo gdje sam stala. No, to je i veliki izazov, zato sam se i odlučila na povratak. Čeka me još puno rada – izjavila je Clijsters.

WTA Toronto, 1. kolo:

Clijsters – Baltacha 6-3, 6-4

2. kolo:

K. Bondarenko – V. Williams (3) 1-6, 7-5, 6-4 Stosur – Kuznjecova (6) 6-4, 6-3