Tenis
0

Clijsters: Opet sam željna igre, vraćam se!

Totalsport
Belgijanka Kim Clijsters, bivša prva tenisačica svijeta, objavila je na konferenciji za novinare u rodnom Breeu očekivanu vijest – povratak tenisu nakon dvije godine.

Clijsters je posljednji turnir prije objave završetka karijere odigrala u maju 2007. godine. Ova 25-godišnja belgijska tenisačica, koja je 2003. godine bila najbolja na svijetu, odlučila je prije nepune dvije godine otići u tenisku mirovinu da bi se posvetila porodici. Udala se za košarkaša Briana Lyncha i rodila kćer.

No, posljednjih je sedmica žestoko trenirala, što je mnoge nagnalo na pomisao da se vraća profesionalnoj karijeri. Podsjećamo da će Clijsters 17. maja sudjelovati na premijernom otvaranju vimbldonskog središnjeg terena s pomičnim krovom. Na toj ekshibiciji će još nastupiti Andre Agassi, Steffi Graf i Tim Henman. Također, još ranije je objavila da će nastupati na World Team natjecanju u SAD-u tokom ljeta. Niko nije vjerovao da su njezini intenzivni treninzi samo zbog ekshibicijskih nastupa.

Clijsters je u četvrtak napokon otklonila svaku dvojbu.

  • Tražila sam pozivnice za tri turnira, Cincinnati, Toronto i US Open, to je zasad sve. Naprosto želim vidjeti da li još uvijek mogu igrati u toj konkurenciji – poručila je Kim, koja je tokom karijere osvojila 34 turnira, te je 19 sedmica provela na prvom mjestu WTA ljestvice.

Upravo je na US Openu 2005. godine osvojila svoj jedini Grand Salm naslov. Organizatori tog turnira u New Yorku već su joj pozitivno odgovorili za pozivnicu.

  • Kada sam se počela pripremati za ekshibiciju u Wimbledonu, osjetila sam uzbuđenje i poželjela novi izazov. Zasad se ne opterećujem rezultatima, vraćam se radi užitka i želim samo provjeriti vlastite mogućnosti – objasnila je Clijsters.