WTA Brisbane
0

Clijsters dala tri gema Molik

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Belgijska teniserka Kim Clijsters nastavlja s uspješnim nastupima u 2010. godini. U drugom kolu WTA turnira u Brisbaneu je pobijedila domaću teniserku Aliciju Molik 6-0, 6-3.

Clijsters se tenisu vratila u drugom dijelu prošle godine, osvojila US Open (drugi svoj Grand Slam u karijeri) i došla je sve do 18. pozicije na WTA listi. Stoga je i u statusu prve nositeljice na ovom turniru, na tvrdoj podlozi.

U prvom je nastupu samo tri gema ponudila Talijanki Gabrin, a jednako je "milostiva" bila i u drugom protiv Molik. Ta 28-godišnja Australka je u 1. kolu Brisbanea pobjedom protiv Makarove ostvarila prvu pobjedu na WTA turnirima od Australian Opena 2008. godine.

Posljednji glavni turnir na kojem je Molik nastupala prije odluke o povlačenju iz sporta (u septembru 2008.) bile su pekinške Olimpijske igre prije 17 mjeseci. Odluku o povratku na teniske terene Australka je objavila u avgustu 2009. godine, nakon čega je nastupala na Challengerima i trenutno se nalazi na 197. mjestu WTA liste.

No, protiv Clijsters se nije iskazala, te je prvih osam gemova izgubila. Do kraja je dojam ipak popravila osvajanjem tri gema.

Iznenađenje u muškom dijelu turnira je poraz šestog nositelja, Austrijanca Jürgena Melzera, od malo poznatog australskog kvalifikanta Matthewa Ebdena.

WTA Brisbane, 2. kolo, teniserke:

Clijsters (1) - Molik 6-0, 6-3

Teniseri, 1. kolo:

Blake - Querrey (5) 4-6, 6-3, 6-4 Baghdatis - Fish 7-5, 7-5 Ebden - Melzer (6) 7-5, 6-1 Ball - Zverev 7-5, 6-1