Tenis
0

Clijsters će biti spremna za Wimbledon

Totalsport
Kim Clijsters (Foto: Arhiv/AFP)
Kim Clijsters (Foto: Arhiv/AFP)
Iako je zbog povrede trbuha predala polufinalni meč Poljakinji Urszuli Radwanskoj bez borbe na WTA turniru u holandskom Hertogenboschu, Belgijanka Kim Clijsters bit će spremna za nastup u Wimbledonu.

Takvu tvrdnju odaslali su iz tima 28-godišnje tenisačice, koja je osvojila turnir u Hertogenbschu 2003. godine. Clijsters je probleme zbog kojih je odustala od nastupa osjetila tokom četvrtfinalne pobjede protiv Talijanke Francesce Schiavone.

"To je čisto preopterećenje. Vjerujem da će se nakon nekoliko dana oporavka možda i u potpunosti oporaviti. Mislim da će u Wimbledonu moći zaigrati punom snagom", rekao je Sam Verslegers, trener za fizičku spremu belgijske šampionke.

Zbog povrede kuka, Clijsters je propustila sezonu na zemljanoj podlozi. U Hertogenboschu je zaigrala prvi put nakon marta.

Nastup na svom zadnjem Wimbledonu će Clijsters započeti u 1. kolu protiv Jelene Janković iz Srbije. Bit će to ogled dvije teniserke koje su bile broj 1 na svijetu.

Na US Openu, na kojem je osvojila tri od ukupno četiri Grand Slam naslova, Clijsters će zaključiti karijeru i po drugi puta, ali ovaj put definitivno, otići u penziju.