Tenis
2

Čilić: Osjećam se sjajno i u dobroj sam formi

Totalsport
Marin Čilić (Foto: EPA)
Marin Čilić (Foto: EPA)
Nakon plasmana u četvrtfinale Wimbledona po prvi put najbolji hrvatski teniser Marin Čilić pojavio se na press-konferenciji.

Čilić je protiv Francuza Jeremyja Chardyja u osmini finala slavio sa 7-6(8), 6-4, 6-4, a sljedeći suparnik bit će mu bolji iz meča Novaka Đokovića i Jo-Wilfrieda Tsonge.

Čilić je na pressici progovorio kako o svom meču protiv Chardyja, vlastitoj formi, tako i očekivanjima u daljnjem toku turnira.

"Prvi sam put u četvrtfinalu Wimbledona. Sjajno se osjećam i definitivno zasluženo sam dospio u četvrtfinale. Mislim da sam odigrao sva četiri ova meča na sjajnom nivou. Chardy je definitivno pokazao da je sjajan igrač. Pogotovo je prvi set bio težak u kojem je on servirao fantastično i mislim da nisam imao nijedne break-lopte. Ono što sam osjećao i prije turnira je da sam u jako dobroj formi, a to se ispostavilo i tiokom turnira. Mislim da sam u posljednja dva meča protiv Berdycha i Chardyja pokazao sjajan tenis i ono čemu sam se nadao dugi niz ovih mjeseci, da ću odigrati odličan turnir i da ću uspjeti dobiti velikog igrača. Sve se nekako poklopilo. Fizički se osjećam odlično. Danas gotovo uopće nisam izgubio. Uživat ću u četvrtfinalu po prvi put i definitivno je velik izazov za mene", kazao je.

Istakao je da je naredni meč za njega veliki izazov.

"Đoković ili Tsonga - ko god bude bit će vrlo zanimljiv meč, zabavan. Na meni je samo da uživam. Osjećam se sjajno na terenu i moram nastaviti s ovakvim pristupom i ovakvom igrom. Naravno da bih više priželjkivao da dobije Tsonga, ali i ako to bude Đoković mislim da sam u posljednja dva meča protiv njega u Parizu i Indian Wellsu odigrao jako dobro", istakao je hrvatski teniser.