Nakon pet setova
11

Chung savladao Zvereva i priredio novo iznenađenje na Australian Openu

Piše: O. T.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Najbolji teniser Južne Koreje Hyeon Chung savladao je Nijemca Alexandera Zvereva u 3. kolu Australian Opena rezultatom 3:2 u setovima (5:7, 7:6 /7:3/, 2:6, 6:3, 6:0).

Ovo je za Chunga (58. ATP) prva pobjeda protiv nekog od tenisera koji spadaju među pet najboljih na svijetu, a Zverev je trenutno četvrti teniser svijeta.

Zverev je u ovom meču vjerovatno imao dodatni motiv pošto je Chung u 1. kolu Australian Opena savladao njegovog starijeg brata Mischu koji je pri rezultatu 6:2 i 4:1 u setovima za Chunga predao meč. Umjesto osvete, gledaoci su u 3. kolu vidjeli još jednu pobjedu 21-godišnjeg tenisera iz Južne Koreje.

Činilo se da će 20-godišnji teniser iz Njemačke upisati pobjedu nakon što je treći set osvojio rezultatom 6:2 i poveo s 2:1 u meču. Ipak, Chung je vrhunski odradio posljednja dva seta i na kraju stigao do konačne pobjede. Teniser iz Južne Koreje se posebno pokazao u petom setu koji je osvojio rezultatom 6:0.

U osmini finala Chunga čeka pobjednik duela u kojem se danas od 9:15 sati sastaju Novak Đoković (14. ATP) i Albert Ramos-Vinolas (22. ATP).

Pobjeda Chunga protiv Zvereva novo je iznenađenje na Australian Openu nakon što je prije dva dana Tennys Sandgren (97. ATP) iz SAD-a savladao Stana Wawrinku (8. ATP) iz Švicarske.