Izgubio od nositelja
2

Challenger u Bangaloreu: Brkić poražen u 1. kolu od Kavčiča

Piše: D. B.
Tomislav Brkić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tomislav Brkić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U 1. kolu ATP Challengera u Bangaloreu u Indiji bh. teniser Tomislav Brkić (247. ATP) igrao je protiv prvog nositelja turnira, Slovenca Blaža Kavčiča (102. ATP) te je poražen rezultatom 1:2 u setovima.

Prvi set je Kavčič riješio u svoju korist za 21 minutu zahvaljujući breakovima u petom i sedmom gemu, bilo je 6:2 za Slovenca.

Kavčič je dobro otvorio drugi set te je iskoristio četvrtu break loptu za vodstvo 1:0. U trećem gemu je Brkić također imao problema sa servisom, ali je spasio break loptu i smanjio prednost protivnika na 2:1. Ohrabren time u narednom gemu oduzima servis protivniku i izjednačava na 2:2.

Brkić je u petom gemu ponovo spašavao servis, a i ovog puta je bio uspješan. U desetom gemu je naš teniser imao set loptu, ali je nije iskoristio pa je Kavčič izjednačio na 5:5. Ipak, u tie-breaku je Brkić bio odličan te je osvojio drugi set 7:6 (7:0) nakon sat i 11 minuta igre.

Teniseri su čuvali svoj servis u trećem setu, Brkić je u sedmom gemu imao priliku za break, ali je nije iskoristio. I u trećem setu se igrao tie-break u kojem je bolji bio Kavčič (8:6) te je eliminisao Brkića.

Slovenac će u 2. kolu ATP Challengera u Bangaloreu igrati protiv boljeg iz duela Vishnu Vardhan (509. ATP) - Mario Vilella Martinez (402. ATP).