Tenis
0

FOTO / Četiri bh. tenisera na BH Telecom Indoors teniskom turniru

FENA
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Deseti Teniski ATP Challenger turnir BH Telecom Indoors 2012. počinje sutra u Sarajevu u organizaciji Teniskog kluba Sporting.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Zbog učešća na Mastersu u Indian Welsu i Miamiju ponajbolji bh. teniser Amer Delić ove godine neće braniti titulu s prošlogodišnjeg turnira te će u glavnom žrijebu nastupiti četvorica bh. tenisera.

Zahvaljujući dobroj igri u prošloj sezoni i trenutnom rankingu na ATP listi Mirza Bašić se plasirao direktno u glavni žrijeb, što je vjerovatno slučaj i s Damirom Džumhurom, dok će specijalne pozivnice (wild cards) organizatori dodijeliti Tomislavu Brkiću i Aldinu Šetkiću.

Na turniru nastupit će dvojica tenisera iz poretka 100 najboljih, Andreas Beck i Karol Beck.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
"Nijemac Andreas Beck i Slovak Karol Beck favoriti su za osvajanje turnira, ali treba sagledati formu ostalih igrača te računati na faktor domaćeg terena za Bašića, Džumhura, Brkića i Šetkića koji će sigurno igrati dobro uz podršku domaće publike", izjavio je na današnjoj konferenciji za medije direktor turnira Senad Hadžimešić.

Među ostalim potvrđenim učesnicima Challengera u Sarajevu su njemački teniseri Berrer Michael (115.), Brands Daniel (129.) i Brown Dustin (175.), Italijan Galvani Stefano (190.) te Austrijanac Fischer Martin (195.). Član organizacionog odbora turnira Haris Kafedžić je istaknuo da turnir ove godine obilježava 10. godišnjicu, te da su na dosadašnjih devet turnira nastupili brojni svjetski teniski asovi.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
''U Sarajevu su igrali Richard Gasquet, Ivo Karlović, Marin Ćilić, Ernest Gulbis, Greg Rusedsky, Robin Soderling, te neki od najboljih igrača današnjice - Novak Đoković, Tomash Berdich, Jo-Wilfried Tsonga i Janko Tipsarević'', kazao je Kafedžić. ''BH Telecom Indoors 2012.'' počenje sutra i završava 18. marta.