Poslije meča na RG-u
11

Carreno-Busta prozvao Đokovića: Obično kada je u problemu traži medicinsku pomoć

F. Z.
Carreno Busta i Đoković nakon meča (Foto: EPA-EFE)
Carreno Busta i Đoković nakon meča (Foto: EPA-EFE)
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković slavio je u četvrtfinalu Roland Garrosa protiv Španca Pabla Carrena-Buste rezultatom 3:1, po setovima 4:6, 6:2, 6:3 i 6:4.

Đokoviću je izmasiran vrat u prvom setu i imao je problema s ramenom, a nakon meča rekao je kako nakon seta i po više nije osjećao bol. Carreno-Busta rekao je nakon meča da Đoković obično traži medicinsku pomoć kada god je u problemu.

"Svaki put kada se stvari zakomplikuju, on traži medicinsku pomoć. Radi to već dugo. Već sam znao – znao sam šta će desiti na US Openu, šta će se desiti ovdje i šta će se dalje dešavati", rekao je Carreno-Busta na konferenciji za medije i dodao:

"Posljednjih godina to uvijek radi kada ima probleme na terenu – ne znam, možda je do pritiska ili je to nešto što mora da uradi. Ne znam je li to stvarno mentalno ili je u pitanju bol, nešto hronično s ramenom."

Đoković zvanično nije zatražio medicinski time-out u meču sa Špancem, a Carreno-Busta je istaknuo kako nije ljut na najboljeg tenisera svijeta i da mu njegov potez nije zasmetao.

"Sjećam se da je prva stvar koju sam rekao - bila da mi to nije smetalo? Teško je biti ljut zbog nečega što vam nije smetalo, zar ne", odgovorio je Carreno-Busta na tekst Marce koja je navela da je ljut na Đokovića.