Australian Open
0

Braći Bryan prvi ovogodišnji Grand Slam

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Američka braća blizanci Bryan, teniseri Bob i Mike, pobjednici su Australian Opena, pa su tako peti put u svojim karijerama slavili na prvom Grand Slam turniru godine.

U finalnom meču ove godine su Amerikanci bili bolji od indijskog para Mahesha Bhupatija i Leandera Paesa sa 6-3, 6-4. Time su braća Bryan ujedno osvojili treću uzastopnu titulu u Melbourneu. Ukupno su u više nego uspješnoj karijeri osvojili jubilarnih deset Grand Slam trofeja. Pet su puta bili najbolji na Australian Openu, tri puta na US Openu, dok su po jednom slavili na zemlji Roland Garrosa i travi Wimbledona.

Spomenimo i to da su se dva indijska tenisera nakon nekoliko godina odvojenog igranja ponovno spojili zajedno, budući da je prije ove 2011. godine Bhupathi igrao u paru s Mirnjim, a Paes sa Dlouhyjem.

U ovom finalnom meču su Bob i Mike Bryan kontrolirali meč od samog početka, pa do kraja, a malu šansu za povratak su Indijci imali u posljednjem gemu meča. Imali su jednu break-loptu za 5-5 i mogući nastavak drame, ali je nisu iskoristili, te su morali pružiti ruke boljima od sebe.

Australian Open, finale parova, teniseri:

B. Bryan / M. Bryan (1) - Bhupathi / Paes (3) 6-3, 6-4