Prvi intervju
5

Boris Becker se po izlasku iz zatvora odmah ofarbao i zaradio 500.000 eura

H. H.
Becker prije i poslije izlaska iz zatvora (Foto: Twitter / montaža)
Becker prije i poslije izlaska iz zatvora (Foto: Twitter / montaža)
Legendarni njemački teniser Boris Becker (55) prije nekoliko dana je pušten iz zatvora, a odmah po izlasku na slobodu dao je intervju za koji je inkasirao 500.000 eura.

Bild prenosi da je odmah otišao kod frizera kako bi se ofarbao u "bakrenu" boju, jer je bio sijed i vratio je imidž po kojem je bio prepoznatljiv.

Njemački list tvrdi da je smješten u luksuznom hotelu u Minhenu, a mnogi su kritikovali poznatu TV kuću "Sat1" koja je Beckeru platila ogroman novac za intervju.

"Dati kriminalcu toliki novac, bolje da su uplatili u humanitarne svrhe", "kako možeš da daš novac kriminalcu, patetično", "treba da uradite intervju sa ljudima koji naporno rade 40 godina, jedva sastavljaju kraj s krajem", "Boris Bceker nije heroj nego osuđeni zločinac", "bacate milione na kriminalca", samo su neki od komentara.

Becker je odslužio osam mjeseci od dvije i po godine zatvorske kazne, na koju je osuđen zbog toga što je pokušao sakriti 2,5 miliona funti i nekretnine nakon što je proglasio bankrot.

Proglasio je bankrot prije pet godina, a u trenutku bankrota njegovi dugovi su procijenjeni na 50 miliona funti. Becker je prebacio stotine hiljada eura sa svog na račune bivših supruga Barbare i Sharlely, pokušao sakriti 75.000 dionica u kompjuterskoj kompaniji Breaking Data Corp, te pokušao sakriti vlasništvo nad stanovima u Londonu i Njemačkoj.

Bio je proglašen krivim po četiri od ukupno 24 tačke optužnice, a početak kazne je služio u ozloglašenom londonskom zatvoru Wandsworth.

Zatvor je star 170 godina, prepun je prljavštine, štakora i opasnih kriminalaca, a u njemu je Becker trebao provesti godinu i tri mjeseca.

No, ubrzo je dobio premještaj i ostatak kazne služio je u zatvoru Huntercombe, u kojem je dobio posao fitness trenera i instruktora u teretani. No, prije nekoliko dana je pušten iz zatvora i ispričao je kako se osjećao tokom boravaka iza rešetaka.

"U zatvoru si niko! Samo broj. Ponovo sam otkrio osobu kakva sam bio. Naučio sam tešku lekciju. Bilo je skupo i bolno. Neke stvari se dešavaju s razlogom", izjavio je.

Becker sprema i knjigu te je potpisao nekoliko ugovora, a u redu za intervju stoji i nekoliko britanskih medija pa nema sumnje da će čuveni teniser i u budućnosti zarađivati značajan novac.