Uzela dugi medicinski time-out
0

Björkman osudio Azarenku: nije se ponijela sportski!

Totalsport
Viktorija Azarenka
Viktorija Azarenka
Kontroverzan potez Bjeloruskinje Viktorije Azarenke, najbolje teniserke svijeta i braniteljice naslova na Australian Openu, u polufinalnom ogledu u Melbourneu protiv Amerikanke Sloane Stephens, podigao je dosta prašine…

Nakon što je osvojila prvi set sa 6-1, Azarenka je porpustila pet meč-lopti na svom servisu pri vodstvu 5-3 u drugom setu. Zatražila je medicinski time-out i otišla svlačionicu u kojoj se dosta dugo zadržala. Kada se vratila, uspjela je napraviti break koji joj je donio pobjedu i plasman u finale protiv Kineskinje Li Na.

"Imala sam problema s leđima. Trebalo mi je previše vremena da zatražim liječničku pomoć i to je bila moja pogreška. No, zbog tih problema s leđima nisam mogla disati, pa sam željela ustanoviti što se događa. Počela sam paničariti, ali ne zbog toga što nisam mogla iskoristiti niti jednu break-loptu u tom gemu, nije u tome bio problem", pravdala se Azarenka.

Nekadašnji švedski as Johan Björkman, koji je bio poznat po iznimko korektnom ponašanju na terenu, bio je jedan od mnogih koji su putem društvenih mreža osudili Azarenku.

''Je li Azarenka uzela medicinski time-out zbog povrede ili zbog svih propuštenih meč-lopti? Vrijeme je da se to pravilo promijeni. Azarenka se nije ponijela sportski'', napisao je Björkman.