Skandal za skandalom
0

Bivši Top 16 teniser na sudu za zlostavljanje supruge, pod istragom je i za namještanje

D. P.
Basilashvili pred sudom u Tbilsiju (Foto: Twitter)
Basilashvili pred sudom u Tbilsiju (Foto: Twitter)
Jedan od godinama vrhunskih svjetskih tenisera Nikoloz Basilašvili zbog svojih skandaloznih postupaka prolazi kroz vrlo turbulentan period, a jučer je njegova bivša supruga Neli Dorokašvili iznijela teške optužbe na sudu protiv njega za nasilje u porodici.
Basilašvili, koji je prije dvije godine bio Top 16 teniser svijeta, trenutno je pod istragom za namještanje mečeva. Skandal je razotkrio njemački ZDF u julu, a pod istragom je šest sumnjivih duela.

"Aslan i Nikoloz su nevjerovatno talentovani igrači, ali su imali finansijskih problema. Trener im je prilazio s ovom ponudom kada su bilježili slabije rezultate tokom karijere", naveo je tom prilikom neimenovani izvor za njemački ZDF.

Sada se suočio s još jednim velikim skandalom. Prvi put je Basilašvili uhapšen u maju 2020. godine zbog toga što ga je tadašnja supruga Neli Dorokašvili prijavila za nasilje u porodici.

Tada je pušten uz kauciju, a sada je morao na sud jer je njegova bivša supruga iznijela niz žestokih optužbi.

Basilašvili je jučer prisustvovao suđenju, a njegova bivša supruga ga je upitala zašto je radio takve stvari. Pokazala je na sudu snimak jednog od nemilih događaja, nakon čega je teniser poručio da se na snimku ništa ne vidi.

"Na dan svadbe sam saznala da se viđa s drugom osobom. Žena taj dan treba biti sretna, a ja sam bila nesretna. Teško mi je o tome govoriti. Prvi put me zlostavljao na dan vjenčanja", rekla je bivša igračeva supruga za gruzijske medije.

Dorokašvili je opisala jednu scenu koju nikada neće zaboraviti, a koja se dogodila nakon što je zaspala poslije svađe.

"Bilo je bolno fizički, ali je emotivno bilo još teže. Nisam znala šta se događa. Nekoliko mjeseci nakon vjenčanja počeo me ponižavati i vrijeđati, a onda je krenulo i fizičko nasilje. Posipao me hladnom vodom, čupao me za kosu, stavljao mi hranu na glavu. Vrijeđao je članove moje porodice i ponižavao me tokom trudnoće", dodala je Neli.

Za to vrijeme, dok je Bazilašvili upleten u dva velika skandala, on igra svoje mečeve i u ponedjeljak je ispao s Masters 1000 turnira u Cinncinatiju. Osvojio je pet ATP titula, a posljednji u Minhenu prošle sezone. Najbolji rezultat ove godine mu je finale ATP turnira u Dohi gdje je poražen od Roberta Bautista-Aguta.