Trener/menadžer
0

Bivši Thiemov trener: Duguje mi više od 450.000 eura, ugovor mora da se poštuje

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Austrijski trener Günter Bresnik tvrdi da mu je najbolji teniser iz ove države Dominic Thiem duguje više od 450.000 eura, a da će sve pokušati riješiti van suda.

Ovaj stručnjak kaže da trenutno nema nikakav kontakt s Thiemom, ali da se potpisani ugovori moraju ispoštovati do kraja.

"To je samo novac, ali mogu reći da sam se na sudu dobro osjećao kada mi je sudija rekao da sve treba razjasniti kroz razgovor. Trenutno nemamo kontakt, njemu to ne odgovara. Znam da je pravdoljubiv, ali ugovori koji su potpisani se moraju ispoštovati do kraja", kaže Bresnik.

Također je dodao kako očekuje da novi razgovor bude obavljen nakon Australian Opena, a tvrdi da on ima najveću zaslugu za uspjeh Thiema i da zaslužuje svaki cent novca koji potražuje.

Bresnik smatra da mu se duguje više od 450.000 eura zbog prihoda od sponzorstva i ugovora o opremi, a u čemu je on sve imao ulogu menadžera. S druge strane, Thiemovi ljudi tvrde da je ovaj trener do sada zaradio više od 10 miliona eura zahvaljujući austrijskom teniseru.