Nema naklonost javnosti
0

Bivši Federerov trener priznao dominaciju Đokovića: Sramota je što ga ne priznaju

H. H.
Đoković ima priliku da se već na Wimbledonu izjednači s Federerom i Nadalom (Foto: EPA-EFE)
Đoković ima priliku da se već na Wimbledonu izjednači s Federerom i Nadalom (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji trener Rogera Federera, Amerikanac Paul Annacone, govorio je na temu najboljeg tenisera u historiji. U razgovoru za Tennis Channel, istakao je da je Novak Đoković nesumnjivo najbolji u posljednjem desetljeću.

Rasprava oko najvećeg svih vremena dodatno se zaoštrila nakon što Đoković trijumfom na Roland Garrosu stigao do 19. Grand Slam titule u karijeri, te je samo jedan naslov iza Federera i Nadala.

Šansu da se izjednači, imat će već na Wimbledonu, a Paul Annacone, bivši trener Rogera Federera i Petea Samprasa, pohvalno je govorio o najboljem teniseru svijeta i priznao je njegovu dominaciju u svim segmentima.

"Od 2011. godine, Nole je osvojio 18 Grand Slam titula, a Federer i Nadal zajedno su dodali 14. Osvojio je 31 Masters, a Federer i Nadal skupa 28. Osvojio je i četiri ATP finala, dok je Federeru pripalo jedno. Srušio je rekord po broju sedmica provedenih na prvom mjestu ATP liste. Mislim da je Đoković najdominantniji teniser u posljednjem desetljeću. To je tako i statistika to pokazuje", kazao je Annacone, koji smatra da je Đoković dosta potcijenjen.

"Đoković je osoba koja piše historiju tenisa. Slijedio je korake dvojice velikana tenisa poput Federera i Nadala, ali nema tu naklonost javnosti. Sramota je što Novak nije dobio priznanje koje stvarno zaslužuje", kazao je američki trener.

Podsjetimo, Wimbledon počinje 28 juna, a titulu u Londonu će braniti upravo Đoković, nakon što prošle godine zbog koronavirusa turnir nije održan.