Zlostavljali je putem interneta
1

Bivša 38. teniserka svijeta objavila kraj karijere zbog prijetnji smrću

Totalsport
Rebecca Marino
Rebecca Marino
Mlada 22-godišnja kanadska teniserka Rebecca Marino, koja je držala 38. mjesto svjetske WTA tabele, šokirala je svijet povlačenjem iz sporta i to zbog vrlo neobičnog razloga.

Sportisti obično objavljuju kraj karijere zbog teških povreda, porodičnih razloga ili jednostavno zato jer nemaju više motivacije za takmičenjem. No, Marino je kraj svoje kratke karijere objavila zbog "cyberbullinga", odnosno zlostavljanja putem interneta.

"Ne prođe dan kada ne zažalim što sam se priključila društvenim mrežama", priznala je Marino za Toronto Star.

Kanađanka je ranije ove sedmice izbrisala račune na Facebooku i Twitteru, a na konferenciji za novinare, na kojoj je objavila kraj karijere, objasnila je i zašto.

"Primala sam poruke poput "umri i gori u paklu". Pa čak i prijetnje smrću. Navodno su neki ljudi izgubili puno novca kladeći se na moje mečeve", rekla je Marino, te nastavila:

"Depresija je također jedan od razloga ove teške odluke. Dno sam dotakla prošlog februara kada je bilo dana da nisam iz kreveta izlazila. Teško mi je sve to opisati, ali vjerujem da je ovo ispravna odluka, ma koliko god teško bila", zaključila je Marino, koja je na WTA Touru ostvarila omjer pobjeda i poraza 150-107.