Rafael Nadal
0

"Bio sam nervozan, odigrao sam loše"

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AP)
Rafael Nadal (Foto: AP)
Rafael Nadal poražen je u polufinalu ATP turnira iz serije 1000 u Indian Wellsu od hrvatskog tenisera Ivana Ljubičića 3-6, 6-4, 7-6(1).

Nadal tako nije uspio doći u priliku braniti svoj prošlogodišnji naslov, a malu je utjehu pronašao ipak u osvajanju turnira parova sa sunarodnjakom Marcom Lopezom (pobjedom nad Nestorom i Zimonjićem 7-6 (8), 6-3).

"Zadovoljan sam načinom na koji sam odigrao turnir u globalu, ali ne i polufinalnim učinkom", rekao je Nadal i potom objasnio u čemu on vidi razloge svog poraza.

"Nisam bio prepasivan, mislim da sam bio više nervozan nego pasivan. Mislim da nije trebalo doći do tie breaka u trećem setu, takav je moj osjećaj. Igrao sam loše, posebno u prvom gemu trećeg seta na svoj servis", dodao je treći najbolji tenisač današnjice i zaključio:

"Protiv Ljubičića su se spojili neki faktori, nisam bio na nivou, a imao sam malo i nesreće. Ali igrao sam dobro cijele sedmice do tog trenutka, a sada me čeka naporan rad kako bih u Miamiju mogao doći u priliku nešto osvojiti."

Posljednji naslov Nadal je osvojio u maju prošle godine (Rim), a valja reći da su ga na putu ka osvajanju turnira spriječile i veliki problemi s povredama koljena.