Roger Federer
0

"Bilo je napetije no što govori rezultat"

Totalsport
Roger Federer (Foto: Reuters)
Roger Federer (Foto: Reuters)
Serija pobjeda na zemljanoj podlozi španskog tenisera Rafaela Nadala se nastavila i u subotu, u polufinalu ATP turnira u Madridu. Došao je do 37. pobjede zaredom.

Bio je Nadal bolji od Rogera Federera sa 5-7, 6-1, 6-3, te tako poraz od Robina Söderlinga 2009. u Roland Garrosu ostaje posljednji na ovoj podlozi za njega. Nedjelja mu donosi finale protiv drugog tenisera na svijetu - Novaka Đokovića.

"Ovo definitivno nije bio jedan od najboljih mečeva Rogera i mene. Bilo je dosta amplituda, uspona i padova u igri. Federer je jedno vrijeme igrao stvarno briljantno, agresivno, ali i vrlo točno. No, mnogo je i griješio, definitivno više nego inače u našim mečevima", rekao je Nadal, a potom se okrenuo sebi.

"Pa, zadovoljan sam. Pobjeđujem i dalje, imam dvije pobjede na ATP turnirima na zemlji, ovdje sam došao u finale. Stvarno ne mogu tražiti više."

S druge strane, Federer je kazao:

"Rezultat izgleda možda ružno. Mislim da je sigurno bilo mnogo napetije no što govori rezultat. Naprimjer, izgubio sam drugi set sa 6-1, a znam da sam imao šanse čak dobiti taj set, pa tako i meč."