Izgubio kontrolu
25

Bijesni Tsitsipas razbio reket, povrijedio oca, smirivala ga majka s tribina

F. Z.
Foto: Screenshot/Stefanos Tsitsipas
Foto: Screenshot/Stefanos Tsitsipas
Teniseri Grčke upisali su danas i treći poraz na ATP Cupu u Pat Rafter Areni u Brisbaneu, a domaćin Australija je s ubjedljvih 3:0 slavila protiv Grka.

Jedan poen Australcima je donio Nick Kyrgios i to u meču protiv šestog igrača svijeta Stefanosa Tsitsipasa. Meč je odlučen u tri seta, a sva tri su svoj epilog dobila u tie-breaku.

Meč je obilježio i jedan ne baš lijep trenutak, ali na iznenađenje svih u njega nije bio uključen Kyrgios. Ovaj put u centru pažnje bio je Grk. Nakon što je Tsitsipas poražen u prvom tie-breaku (9:7) potpuno je izgubio kontrolu na terenu.

Bijesno je razbijao svoj reket, a u jednom trenutku ram reketa je pukao i jedan dio pogodio je njegovog oca i trenera Apostolosa koji je napustio klupu s bolnom grimasom na licu.

[TWITTER]1214562201039589376[/TWITTER]

Majka tenisera gledala je šta se dešava s tribina i u jednom trenutku morala je smiriti svog sina. Tsitsipas je dobio dvije opomene od sudije u stolici zbog nesportskog ponašanja, a Grk je ipak uspio slaviti u narednom setu. Ipak treći je nakon još jednog tie-breaka otišao a stranu Kyrgiosa.