Tenis
21

Bh. teniserke: Očekuju nas teški mečevi protiv Hrvatske i Mađarske

Piše: E. M.
Dea Herdželaš (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Dea Herdželaš (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Ženska teniska reprezentacija BiH danas će iz Zenice putuje u Estoniju gdje će šesti put takmičiti u okviru prve grupe Euro-afričke zone Fed Cupa.

U prvoj grupi se uz BiH nalazi još 13 ekipa: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Gruzija, Velika Britanija, Mađarska, Izrael, Latvija, Poljska, Portugal, Srbija, Turska te domaća ekipa Estonije, a naše teniserke očekuju mečevi sa Mađarskom i Hrvatskom.

Bh. teniserka Dea Herdželaš je izjavila kako naša ekipa ima realne šanse da ostane u grupi.

"Imat ćemo tešku grupu jer su to sve djevojke koje su u top 100, ali mislim da imamo dobre šanse da ostanemo u grupi. Protiv Mađarske imat ćemo Babošku koja je dosta dobra teniserka, a u Hrvatskoj Ana Konjuh i dubl koji je u top 50. Imat ćemo jake protivnike, ali dat ćemo sve od sebe", izjavila je Herdželaš.

Treninzima u Zenici prisustvovale su i Anita Husarić i Nefisa Berberović, dok će Jelena Simić sa ekipom se sastati u Estoniji. Husarić je izjavila kako ih očekuju izuzetno teški mečevi.

Anita Husarić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Anita Husarić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

"Radujemo se putu u Estoniju nakon svih priprema i treninga. Imat ćemo težak zadatak. U srijedu igramo protiv Hrvatske koja ima tri top 100 igračice, a slična situacija je i u Mađarskoj ekipi gdje je Baboš u top 10 u parovima. Nadam se da ćemo treninge što bolje obaviti i biti spremne", rekla je Husarić.

Fed Cup počinje sutra i igrat će se do 12. februara na tvrdoj podlozi u Tenis Centru u Talinu.