Tenis
0

Bh. teniseri na Challengerima u SAD-u, Kini i Rusiji

FENA
Mirza Bašić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mirza Bašić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bosanskohercegovački teniseri Damir Džumhur, Mirza Bašić, Aldin Šetkić i Tomislav Brkić naredne sedmice nastupit će na ATP Challenger turnirima u SAD-u, Rusiji i Kini.

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur trebalo bi da nastupi na Challengeru u Irvingu (SAD). Organizatori još nisu obavili žrijebanje, ali je na internet stranici turnira objavljena lista igrača koji će nastupiti u glavnom žrijebu, među kojima je i Džumhur.

Dvadesettrogodišnji Sarajlija prošle godine je nastupio u kvalifikacijama za taj turnir, ali je ostao bez plasmana u glavni žrijeb.

Turnir u Irvingu igra se za nagradni fond od 125.000 dolara.

Mirza Bašić i Tomislav Brkić igraju na Challengeru u Kazanu, gdje su svrstani u glavni žrijeb. Bašić u prvom kolu igra protiv petog nosioca Rusa Evgenija Donskoja, dok Brkić čeka protivnika iz kvalifikacija.

Turnir u Kazanu igra se za nagradni fond od 40.000 dolara.

Aldin Šetkić nastavlja kinesku turneju nastupom na turniru u Shenzhenu. Šetkić, koji je protekle sedmice igrao u Guangzhouu gdje je došao do četvrtfinala, na turniru u Shenzenu uvršten je u glavni žrijeb, a u prvom kolu igra protiv Nijemca Petera Torebka. Turnir se igra za nagradni fond od 75.000 dolara.