Tenis
0

"BH Telecom Indoors Sarajevo 2007" od 10. do 18. marta u Zetri

FENA
Sarajevo će u periodu od 10. do 18. marta biti domaćin teniskog ATP Challenger turnira "BH Telecom Indoors Sarajevo 2007", koji će se po peti put održati u Olimpijskoj dvorani Zetra. U Zetri će se 2. marta održati i egzibicioni humanitarni meč između Ivaniševića i Ljubičića.

Prema riječima predsjednika Organizacijskog odbora turnira Senada Hadžimešića na prvoj pres-konferenciji, turnir će i ove godine zadržati visoki rang i po rejtingu biti među vodećim u ovoj kategoriji u svijetu.

"Za naš turnir vlada veliko interesovanje. Ove godine očekuje se učešće oko 90 tenisera rangiranih između 100. i 200. mjesta na ATP listi. Konačna lista sa imenima učesnika biće zaključena dvije sedmice uoči početka. Turnir već godinama dobiva najviše ocjene zvaničnika svjetske teniske organizacije zbog čega smo i ovog puta dobili povoljan termin. Nagradni fond će iznositi 25.000 eura", kazao je Hadžimešić.

Organizator, Teniski klub Sporting, imat će pravo uputiti četiri pozivnice tzv. wilde carde, koje će i ovog puta biti namijenjene domaćim mlađim igračima. Pobjednik turnira osvojit će 50 a finalist 35 ATP bodova.

Kvalifikacije će igrati 10. i 11. marta, dok je glavni dio turnira na programu od 12. do 18. marta.

Prije ovog turnira, oranizatori su najavili da će ljubitelji tenisa u imati priliku da 2. marta u Zetri posmatraju još jedan vrhunski sportski događaj - egzibicioni humanitarni meč svjetskih zvijezda, hrvatskih tenisera - Gorana Ivaniševića, wimbledonskog pobjednika iz 2001., i Ivana Ljubičića, trenutno petog igrača svijeta.

Svoje honorare u iznosu od 55.000 KM , Ivanišević i Ljubičić planiraju donirati u humanitarne svrhe, Pedijatarskog klinici KCUS Koševo, za djecu oboljelu od raka.