ATP, WTA Cincinnati
0

Berdych bolji od Federera, Petković od Petrove

Totalsport
Tomaš Berdych
Tomaš Berdych
Završeni su i treći četvrtfinalni mečevi programa tenisera i teniserki na velikom ATP i WTA turniru koji se igra na tvrdoj podlozi u Cincinnatiju. Novi je težak poraz pretrpio Roger Federer.

Čeh Tomaš Berdych, deveti teniser svijeta, pobijedio je rezultatom 6-2, 7-6(3) došavši do četvrte pobjede u njihovom 13. meču. Prijašnji poraz, koji i dalje jako boli, Federeru je Čeh nanio prošle godine u četvrtfinalu Wimbledona.

Berdych je jednostavno bio prejak za Federera, kojeg je u potpunosti nadigrao. Čeh je podsjetio na svoje najbolje, prošlogodišnje dane, zabivši više winnera od Švicarca (30-28) uz daleko manje neprisiljenih pogrešaka (13-29). Bio je vrlo agresivan, riskirao, napadao i uspješno završavao napade na mreži.

U tie-breaku drugog seta bio je cijelo vrijeme u prednosti, a tri je uzastopna poena osvojio u završnici došavši od 4-3 do 7-3. Posljednji udarac bio je neodbranjivi bekhend-winner.

Prošlog sedmice u Montrealu, također na turniru Masters 1000 kategorije, Federer ispao u osmini finala od Jo-Wilfrieda Tsonge. Sada je došao samo korak dalje.

U polufinalu Berdycha čeka pobjednik iz susreta prvog nositelja, Novaka Đokovića, i Francuza Gaëla Monfilsa.

U trećem četvrtfinalu ženskog turnira Njemica Andrea Petković uvjerljivo je nadigrala Ruskinju Nadiju Petrovu 7-5, 6-1. U polufinalu će na bolju iz meča Jelene Janković i Shuai Peng.

  ATP Cincinnati, četvrtfinale:

Berdych (8) - Federer (3) 6-2, 7-6(3)

Murray (4) – Simon (10) 6-3, 6-3

Fish (7) – Nadal (2) 6-3, 6-4

WTA Cincinnati, četvrtfinale:

Petković (9) - Petrova 7-5, 6-1

Šarapova (4) – Stosur (10) 6-3, 6-2

Zvonarjeva (2) - Hantuchova 6-3, 7-6(6)