Bezobrazno ponašanje
35

Benoit Paire je sada baš pretjerao: Kontroverzni Francuz namjerno izgubio set rezultatom 6:0

E. B.
Benoit Paire
Benoit Paire
Od kontroverznog francuskog tenisera Benoita Pairea smo tokom njegove karijere duge 16 godina viđali svakakve ispade na terenu, no ono što je uradio na turniru u Malagi je previše čak i za njegove standarde.

Paire je u prvom kolu Challengera u španskoj Malagi igrao protiv domaćeg tenisera Pedra Martineza, a ono šta je radio u prvom setu će sasvim sigurno biti pod istragom zbog namještanja rezultata.

Francuz je namjerno slao loptice u publiku, čiste zicere je zabijao u mrežu, hodao je bukvalno po terenu bez ikakve namjere da udara lopticu koju mu pošalje španski teniser...

U prvom setu je osvojio samo šest poena i izgubio ga sa 6:0 nakon samo 17 minuta igre.

U drugom setu je pri rezultatu 2:2 na Martinezov servis zaigrao ozbiljno, imao je čak četiri break-lopte, no nije ih iskoristio.

Potom je bez ikakvog otpora dopustio da mu Martinez napravi break i povede sa 4:2, nakon čega je predao meč u kojem je prema svjetskim kladionicama bio favorit.

Tridesetčetverogodišnji Francuz je ovom partijom još jednom napravio sprdnju od tenisa kao sporta, a ostaje nam da vidimo da li će ATP reagovati i kazniti ga zbog ovakvog nedoličnog ponašanja.