Povrede su prošlost
10

Becker vjeruje u Đokovića: Tek se oporavio, potrebno mu je vrijeme da se vrati

Klix.ba
Novak Đoković i Boris Becker (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković i Boris Becker (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji trener Novaka Đokovića Boris Becker kazao je da će srbijanski teniser ubrzo opet biti u pravoj formi, ali da je za to potrebno vrijeme i rad u kontinuitetu.

Becker je kazao da Đoković očigledno nema problema s povredama i da će vremenom vratiti samopouzdanje koje mu je prijeko potrebno.

"Čini se da nema više nikakvih povreda. On nije igrao šest ili sedam mjeseci, potrebno mu je vrijeme da se vrati, da ponovo vjeruje da on to može i da se vrati u formu", rekao je Beker.

Nakon toga, on je kazao da Đoković opet radi s dobrim timom i da će opet biti na očekivanom nivou ako bude dovoljno disciplinovan i strpljiv.

"Ponovo je s pravim timom, vratio mu se stari trener Vajda. Strašno volim Novaka, jedan mi je od najbližih prijatelja i želim mu samo dobro. Ako bude disciplinovan i strpljiv, moći će ponovo biti na očekivanom nivou", kazao je Beker.

Sljedeći turnir na kojem će Novak Đoković igrati je Roland Garros, a nedavno je prvi teniser svijeta Rafael Nadal kazao kako od srbijanskog tenisera očekuje izuzetno dobru igru na sljedećem Grand slamu.