Bliski odnosi
19

Becker u zatvoru plakao zbog Đokovića: Ponosan sam što je Novak dio priče o meni

N. K.
Becker i Đoković (Foto: EPA-EFE)
Becker i Đoković (Foto: EPA-EFE)
Proslavljeni njemački teniser Boris Becker (55) zahvalio je najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću na podršci koju mu je pružio dok se nalazio u britanskom zatvoru.

Becker je također otkrio da je plakao u zatvoru dok je gledao Đokovića kako osvaja Wimbledone prošle godine, prenosi portal Deadline.

"Novak je postao član porodice. Podržavao me je dok sam bio u zatvoru. Izdržavao je moju porodicu. Plakao sam kada sam vidio da Novak osvaja turnire. Veoma sam ponosan na činjenicu da je vjerovatno jedan od najvećih igrača svih vremena dio priče o meni", rekao je Becker koji je pušten iz zatvora sredinom decembra prošle godine.

Tada je odslužio osam mjeseci kazne zbog prikrivanja imovine i pozajmica vrijednih gotovo 3 miliona eura u namjeri da izbjegne otplatu dugova.

Becker je u Velikoj Britaniji bio osuđen na dvije i po godine zatvora budući da je proglašen krivim po četiri tačke optužnice prema Zakonu o nesolventnosti.

"Novak i ja smo imali dugogodišnju profesionalnu saradnju i prekinuli smo je 2016. godine. Međutim, ostali smo uvijek bliski, a posebno tokom mog pritvora", dodao je Becker koji je trenirao srbijanskog tenisera od 2013. do 2016. godine.

Inače, na Berlinskom filmskom festivalu predstavljen je dokumentarac o Beckeru o igračkim uspjesima i teškoćama na koje je slavni njemački teniser naišao nakon karijere.