Bivši trener
8

Becker o zvižducima za Đokovića: Dobro ga znam, nikad nije igrao 100 posto spreman

N. K.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković predao je meč osmine finala US Opena Švicarcu Stanu Wawrinki, a potom teren napustio uz zvižduke pa je zbog zdravstvenih problema ponovno glavna tema teniske javnosti.

Nekadašnji Đokovićev trener Boris Becker je u razgovoru s Matsom Wilanderom prokomentarisao situaciju svog nekadašnjeg pulena.

"Vrlo dobro znam Novaka i mogu s fizičkog aspekta reći da on nikad nije igrao 100 posto bez problema. Sve više viđamo da se fizioterapeuti pozivaju na teren tokom mečeva. To je pravo igrača i oni to mogu maksimalno koristiti u svoju korist, unutar pravila. Sad se mnogo više računa vodi o zdravlju igrača nego što je to bio slučaj kada sam ja igrao tenise", rekao je Becker.

Složio se i Wilander s mišljenjem svog kolege uz konstataciju kako se ne može porediti pristup kakav su oni nekad imali s današnjim.

"Nikad nisam zvao fizioterapeuta na teren osim kad sam imao povredu zgloba. Tada nismo toliko obraćali pažnju na te probleme i samo smo razmišljali o igranju. Danas je pristup drugačiji i igrači imaju svoje trenere i fizioterapeute. Mišljenja sam da je Novak osvajao turnire u prošlosti i kad nije bio 100 posto spreman", istakao je Wilander.