ATP Doha
13

Bautista Agut pobijedio Berdycha i osvojio prvi ATP turnir u 2019. godini

Piše: K. H.
Bautista Agut (Foto: EPA-EFE)
Bautista Agut (Foto: EPA-EFE)
Španski teniser Roberto Bautista Agut pobijedio je Tomaša Berdycha rezultatom 2:1 u setovima te je osvojio prvi ATP turnir koji se igrao u 2019. godini u Dohi.

Podsjećamo, Bautista Agut je napravio veliko iznenađenje u polufinalu kada je savladao Novaka Đokovića nakon dva sata i 37 minuta igre rezultatom 2:1 u setovima. S druge strane, Tomaš Berdych se plasirao u finale pobjedom nad Marcom Cecchinatom.

Finalni meč bolje je otvorio Bautista koji u sedmom gemu prvog seta koristi prvu break priliku i stiže u vodstvo od 4:3, a dobrom igrom na svoj servis do kraja prvog seta uspio je sačuvati prednost i stići u vodstvo od 1:0 u setovima.

Slično kao u prvom, samo jedan gem bio je odlučujući i u drugom. Ovaj put je Berdych u četvrtom gemu pri vodstvu od 2:1 napravio prvi break, stigao do rezultata 3:1, a onda također dobrom igrom na svoj servis sačuvao je prednost i poravnao u setovima na 1:1.

U odlučujućem trećem setu, opet je jedan break napravio ključnu razliku, a njega je osvojio Bautista kod vodstva od 2:1, a jedinu priliku da se vrati u meč Berdych je imao u sedmom gemu kada kod rezultat od 4:2 u gemovima nije iskoristio dvije break lopte. Na kraju, Bautista je treći set riješio u svoju korist rezultatom 6:3 i osvojio je prvi ATP turnir u 2019. godini.