U tri seta
7

Bašić nakon preokreta poražen od Souse u osmini finala ATP turnira u Antalyji

Piše: N. K.
Mirza Bašić (Foto: EPA-EFE)
Mirza Bašić (Foto: EPA-EFE)
Bh. teniser Mirza Bašić (78. ATP) ispao je u osmini finala ATP turnira u turskoj Antalyji nakon što je danas poražen od Portugalca Joaa Souse (47. ATP) rezultatom 1:2, po setovima 6:7, 6:4 i 4:6.

Već u prvom gemu viđen je fantastičan tenis u kojem je naš teniser propustio čak pet break šansi za stigne u vodstvo. Ipak, u drugoj prilici Bašić je osvojio break pa ubrzo poveo s 3:1.

Sousa potom uzvraća breakom i odvodi meč u tie-break. Mirza se bolje snašao i poveo s 1:0 u setovima.

Bašić je loše otvorio drugi set izgubivši svoj servis i u igru se vratio tek u osmom gemu, kada je izjednačio na 4:4. Potom Sousa ponovo uzima break i dolazi do izjednačenja u setovima 1:1. Naš teniser je u drugom setu odservirao četiri asa, ali to nije bilo dovoljno da pobijedi Portugalca.

Slično kao i u drugom setu, Bašić je i treći otvorio izgubljenim servisom. Ubrzo je Sousa uzeo još jedan break za veliko vodstvo od 4:1 i spasa za našeg tenisera do kraja meča nije bilo pa je Portugalac nakon preokreta pobijedio našeg tenisera.

Sousa će u četvrtfinalu turnira u Antalyji igrati protiv francuskog tenisera Adriana Mannarina (24. ATP), koji je u osmini finala izbacio Litvanca Ricardasa Berankisa (96. ATP).