Treća Grand Slam titula
15

Barty osvojila Australian Open, u drugom setu je napravila preokret za pamćenje

D. P.
Barty je nastavila stopostotan niz u finalima (Foto: EPA-EFE)
Barty je nastavila stopostotan niz u finalima (Foto: EPA-EFE)
Najbolja teniserka svijeta Ashleigh Barty opravdala je ulogu favorita i slavila je u finalu Australian Opena protiv Danielle Rose Collins (30. WTA) rezultatom 2:0, po setovima 6:3 i 7:6 (2).

Australci su se nadali da će doći do ženske titule u singlu na domaćem terenu prvi put nakon 1978. godine i to je na kraju Barty uspjela da ostvari.

Prvi set je bio neizvjestan do rezultata 3:2 za Australka. Tada je Barty napravila break i sigurno ga sačuvala prepustivši samo jedan poen na svoj servis u naredna dva gema protivnici. Rezultat je bio 6:3.

U drugom setu vidjeli smo preokret Barty za pamćenje. Sjajnom igrom 30. teniserka svijeta došla je do 5:1 uz dva breaka prednosti. Činilo se da meč ide u treći set.

Međutim, Barty je vezala pet od šest narednih gemova i tako odvela drugi set u tie-break. Tada je Amerikanka, koja je napravila veliku senzaciju plasmanom u finale Australian Opena, posustala i rezultatom 7:2 Barty je osvojila drugi set i novu veliku titulu.

To je za Barty treći Grand Slam trofej. Osvojila je Roland Garros i Wimbledon, tako da je danas došla do trećeg od četiri najveća turnira u svijetu tenisa. Preostaje joj još titula na US Openu i nije nemoguće da već ove godine i nju osvoji.

Zanimljivo, Barty je došla do treće Grand Slam titule u isto toliko odigranih finala pa je nastavila sa stopostotnim nizom.