Tenis
0

Osvajačica Wimbledona Bartoli: Od šeste godine o ovome sanjam

Totalsport
Marion Bartoli (Foto: AFP)
Marion Bartoli (Foto: AFP)
Uvjerljivo i na impozantan način je francuska teniserka Marion Bartoli došla do slavlja na Wimbledonu, te je time osvojila premijernu Grand Slam krunu u karijeri.

"Od šeste godine o ovome sanjam. Ne znam šta reći. I da, nevjerovatno je da sam asom, servisom, došla do naslova, dobila posljednji poen. Da samo znate koliko sam u životu trenirala taj udarac. Ono najbolje sam očito ostavila za kraj", rekla je nakon 6-1, 6-4 pobjede protiv Sabine Lisicki francuska teniserka.

"Kada čujem kako sam pobjednica Wimbledona stvarno mi zvuči dobro. Ovo je bio moj san i apsolutno najveći cilj u karijeri. Željela sam Grand Slam titulu više od ičega i zbog toga sam stvarno silno i naporno trenirala. Dosanjala sam to, držala sam glavu gore i vrijedno svaki dan radila. No, ovo me neće promijeniti, sigurno, ostat ću i dalje skromna i poštena", rekla je Marion Bartoli nakon meča i dodala:

"Čak i ako više ništa posebno do kraja karijere ne napravim, mogu zaključiti da je jedna Grand Slam titula stvarno dobra stvar i rezultat. Bit ću uvijek ponosna na ovaj Wimbledon".

Inače, Bartoli je dosta različita od ostalih teniserki, ponajprije zbog samog ponašanja (tikova i gesta) na terenu što je komentirala kratko riječima:

"Dosadno je da smo sve iste. Prihvatam da sam malo drugačija i da određene stvari radim drugačije od drugih. Neću se u tom smislu mijenjati, zašto bih?", završila je Francuskinja.