WTA Pariz
0

Bartoli i Kerber u finalu WTA turnira

Totalsport
Marija Šarapova
Marija Šarapova
U finalu WTA turnira teniserka u Parizu igrat će domaća uzdanica i 2. nositeljica Francuskinja Marion Bartoli i Njemica Angelique Kerber.

Bartoli je nakon puno muke u prvom setu u drugom potpuno razoružala češku teniserku Klaru Zakopalovu za konačnih 7-6, 6-0. Poslije dvije godine pauze i pobjede Amelie Mauresmo iz 2009. Francuzi ponovno imaju šansu za domaću pobjednicu. Ključ trijumfa za Bartoli bila je vrlo dobra realizacije prilika za oduzimanje servisa. Obje teniserke imale su po šest šansi, ali je za razliku od Zakopalove koja je samo dvije pretvorila u break, domaća teniserka iskoristila pet prilika.

Drugi polufinalni meč trajao je znatno duže, a nakon velike četvrtfinalne pobjede nad 1. nositeljicom Marijom Šarapovom, Angelique Kerber je za 2 sata i 17 minuta igre slavila i protiv Belgijke Yanine Wickmayer sa 6-7, 6-3, 6-4. Nakon finala Bogote prije točno dvije godine i poraza od Kolumbijke Duque Marino, 24-godišnja Njemica ima priliku u drugom finalu karijere doći i do prvog naslova.

Dodajmo da će u finalu konkurencije parova na pariškom turniru kasnije igrati i najbolja hrvatska teniserka Petra Martić koja će s partnericom iz Njemačke Annom-Lenom Grönefeled odmjeriti snage s američko-češkom kombinacijom Craybass / Zahlavova-Štricova.

WTA Pariz, polufinale:

Bartoli (2) - Zakopalova 7-6(3), 6-0Kerber (9) - Wickmayer 6-7(2), 6-3, 6-4