Sunčan dan
56

Banja Luka spremna za finale ATP turnira: Od jutra najmlađi uživaju na igralištima

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
U Banjoj Luci danas se igra posljednji dan ATP teniskog turnira, a u finalu će se sastati Rus Andrej Rubljov i Srbijanac Dušan Lajović.

Posjetioci od jutarnjih sati uživaju u sadržajima kompleksa. Banja Luka je organizacijom turnira koji je ugostio poznata imena svjetskog tenisa dobila mnogo više od sportskog događaja- kompleks u kojem će uživati građani i nakon turnira je na svjetskom nivou.

Osim sadržaja za rekreativce u vidu teniskih terena, građani, ali i oni najmlađi dobili su šetnice i igrališta za djecu.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

I posljednjeg dana teniskog turnira od jutarnjih sati kompleks u centru Banje Luke ispunjen je dječijom grajom i roditeljima koji su sunčano nedjeljno jutro iskoristili za posjetu sadržajima koji će po završetku turnira biti otvoreni za javnost.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

S druge strane teniseri su počeli dolaziti u kompleks gdje će odraditi treninge pred finalni susret koji je na rasporedu od 14 sati, a s obzirom na posjećenost polufinalnih mečeva, danas se očekuju ispunjene tribine i pravi teniski spektakl.

U prilogu pogledajte kako izgleda kompleks posljednjeg dana turnira.